Васил Колячев: 19 корумпирани полицаи ме мразят, не искат да ме виждат, страх ме е!

Колячев търсел информатор на обирджиите на трезора  в полицията

 

„Страх ме е, че ще ми се случи нещо, ако напусна! Тези хора могат да направят мръсно и на сина ми. По това дело е страшно. Корупцията е страшна. Тези хора са много лоши”, това заявил разследващият полицай Васил Колячев пред един от най-близките си хора в Кърджали 4 дни преди да открият трупа му.

Както вече 24rodopi писа, разследващият полицай работел по две знакови дела – „Яшката” и „Обирът”. По делото за обира на трезора не срещал трудности, но се принудил да проверява версията за информатор на бандата на Мегера от полицейските среди.

Имал проблеми с вътрешното разследване за корупция в кърджалийската полиция. Бивш тиловак бе арестуван през лятото на м. г. с обвинение в търговия с влияние. Той взимал пари от кандидати за работа в органите на реда. Колячев разполагал с информация, че 19 полицаи са си платили, за да постъпят на работа в органите на реда, но пък съдът го оправда на първа инстанция.

„Не е човек, който сам би посегнал на живота си”, това пък коментираха близките на разследващия полицай, чието мъртво тяло бе намерено в личния му автомобил “Форд” в района на село Иванци. Прострелването е било извършено с личния пистолет на служителя – черен „Глог”.

„През цялата седмица бе в добро настроение. В неделя е пил кафе с бизнесмена М. и с нищо не е показал, че има намерение да посяга на живота си”, казаха близките.

 

Къде е бил в последните дни Колячев? Какво е споделил пред близки хора за проблемите си в полицията? Имал ли е здравословни проблеми? Къде си уредил нова работа?

Четете във всекидневника „24х7 Родопи”

hard admin

*

Top