Ваташка зове футболни фенове на протест на 25-ти февруари, за да бъдат чути от съда в Кърджали по делото „Музей или медресе“

Шефката на така нар. „Сдружение на феновете” Елена Ваташка призова запалянковците от страната да дойдат на 25 февруари пред Съдебната палата и да протестират по време на заседанието по делото „Музей или медресе”. Това се случи днес в Пловдив, където бяха арестувани 120 души. Над 2 000 души протестираха пред Съдебната палата в Пловдив, където се гледаше делото за Куршум джамия в Карлово. Най-буйните от тях потрошиха „Джумая джамия”.
На 25 февруари, според Ваташка, съдът в Кърджали ще реши дали да върне сградата на музея на мюфтийството, защото е била построена за медресе, или да остане музей.
“Ние не сме врагове, врагове са тези, които потурчиха България. На 25 февруари е делото за вакъфските имоти в Кърджали, на 7 март във Видин. Оттук нататък никакво търпение повече”, отсече тя и призова феновете отново да дойдат пред Съдебната палата отново, когато ще обявят решението за джамията в Кърджали.
Снимка: Наташа Манева, 24 часа
hard admin

*

Top