Ваташка и Дучето: Колко струва акцията в Кърджали? Бяхме арестувани!

Шефът на музея Павел Петков с нова позиция: Не съм искал охрана!

Ден след като обявиха, че полицаите в Кърджали са се държали много любезно, шефовете на Сдружението на феновете Елена Ваташка и Димитър Ангелов – Дучето, се заядоха с органите на реда. Двамата поискаха да бъде обявено колко е струвала акцията на частите на жандармерията и полицията по опазването на Съдебната палата в Кърджали на 25 февруари.
Както вече 24rodopi.com писа, към 50 фенове се появиха в Кърджали в деня на второто дело за собствеността на Историческия музей. Около 100 жандармеристи и полицаи пазеха съда и обществения ред. Протестът беше незаконен, но до арести не се стигна. Ваташка и бившият шеф на фенклуба на ЦСКА бяха поканени за справка в полицията, а общо 7 души подписаха протоколи, че няма да предизвикват безредици.
„Много е скъпо да уведомим общината в Кърджали в работен ден. Тя щеше да ангажира близо 2000 полицаи. Мюфтийството иска да откраднат сгради, за които държавата се е грижила. Те никога не са били техни”, каза Елена Ваташка в предаването “Лице в лице” по bTV. След двучасов предстой в полицейското управление в квартал „Веселчане” тя обяви, че служителите на реда са се държали любезно. Ден по-късно обаче е на друго мнение. „Това си беше арест”, категорична е тя.

„Аз протестирах, но с известно закъснение”, каза Димитър Ангелов – Дучето.

И аз не съм искал кафе, ама си го изпих за два часа и половина, твърди Дучето са престоя си в полицията. „Директорът на историческия музей Павел Петков твърди, че не е искал охрана, но му е била предоставена”, твърди още цесекарят, което не отговаря на истината. Павел Петков първи в Кърджали повдигна темата за феновете и поиска охрана на музея, за което уведоми и медиите. Дори даде интервю за Бгнес.
Днес той отрече по телефона да е искал охрана. „Зададе ли се време за избори – започват да се дъвче залата на музея, а в нея са влагани средства само на държавата”, твърди Петков.
„Молбата ми е да се каже колко е струвала акцията в Кърджали на българския данъкоплатец”, призова Ангелов.
“ДПС държи Кърджали и да не ни предизвикват, защото не сме решили и не сме се събрали 10 000 души”, заяви още Ваташка.

На въпрос защо футболните фенове не протестират пред парламента заради законите, които се приемат и позволяват да има претенции за имоти, Дучето отговори, че няма как да стане, когато не е ясно какво прави Народното събрание.

hard admin

*

Top