Ваташка и Дучето се отказаха от законния протест пред съда в Кърджали, вдигат адреналина във Фейсбук

Баш феновете Ваташка и Дучето се отказаха от законния протест пред съда в Кърджали на 25 февруари. В законния срок – 48 часа преди мероприятието, в Общинска администрация в Кърджали не е постъпило уведомително писмо от Сдружението на футболните привърженици за протеста.
Както в петък 24rodopi.com писа, протест няма да има. Днес пък от клубовете на феновете в Пловдив заявиха, че протест на 25-ти в Кърджали не е бил плануван.
За 11.00 часа в Съдебната палата е насрочено делото по иска на Главното мюфтийство за сградата на историческия музей.
През миналата седмица директорът на музея Павел Петков внесе писмо в полицията с настояването за засилена охрана на сградата в деня на съдебното дело.
“Кметът Хасан Азис в никакъв случай не трябва да разрешава готвения протест. За регион като нашия това е изключително опасна и зле премислена проява на футболните запалянковци с непредвидими последици”, коментира областният лидер на БСП Георги Кючуков.
Шефът на ГЕРБ в Кърджали Илия Илиев пък заяви, че не е работа на политическите или другите организации да диктуват и да вземат отношение по един съдебен казус.”Съдът е органът, който трябва да вземе решение по казуса, няма смисъл от този протест. Полицията да си свърши работата, а нито политическите, нито други някакви организации не трябва да се намесват, да диктуват или изразяват отношение”,посочи той.
“Държавата да си гледа работата, хулиганите да си гледат футбола. Щом няма писмо за разрешение – няма проява”,отсече областният лидер на ДПС Бахри Юмер.

Същевременно в социалните мрежи тече усилена подготовка на футболните фенове за утрешната им проява в Кърджали. Днес за пореден път през последните дни председателят на сдружението им Елена Ваташка призова за отпор, пише Бгнес. “25февруари, 11 ч., сградата на съда в гр. Кърджали, дело за скандалните претенции на Мюфтийството за сградата на Историческия музей в града. Един древен български край, превърнат в бастион на противоконституционната етнорелигиозна партия ДПС. Докога?”,написа тя в публично-достъпната си страница във Фейсбук.
На снимката: Запалянко с пукната глава в Пловдив

hard admin

*

Top