Ваташка и Дучето: Ще има погром и в Кърджали на 25 февруари!

Елена Ваташка и Димитър Ангелов Дучето готвят погроми в Кърджали. Това стана ясно в интервю по Нова телевизия, което дадоха двамата  организатори на т.нар. протест в Пловдив при който потрошиха Джумая джамия. Лидерът на Сдружението на футболните привърженици Елена Ваташка и ексшефът на фен клуба на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето заявиха, че се подготвя стълпотворение на фенове на 19 февруари в София, под предлог че ще отбелязват годишнината от смъртта на Левски. На 25 февруари и 7 март пък щели да правят протести в Кърджали и Видин, като дадоха да се разбере, че Пловдив е бил само тренировка, а списъкът с градовете, в които ще има стълпотворение от ултраси, далеч няма да свърши дотук.
Макар Дучето и Ваташка да отрекоха, че поставят на карта етническия мир, те реално признаха, че подготвяните от тях протести са именно на етническа и религиозна основа. Тъкмо на такъв принцип ще са събиранията в Кърджали и във Видин. Така например на 25 февруари, когато ултрасите планират да се изсипят в Кърджали, в местния съд ще бъде гледано дело по иск на мюфтийството за връщане на имот. Подобно дело ще бъде гледано и в съда във Видин на 7 март. „Ние сме обявили подкрепа навсякъде, но не искаме да обявяваме протести, защото този път може да ни спрат или да дойдат 5000 полицаи. Казваме на хората, че има такова нещо, а те решават”, обяви Ваташка, която отказа да поеме отговорност за погромите в Пловдив. Подобна отговорност отказа да поеме и Дучето, който през цялото време твърдеше, че футболните фенове просто подкрепяли навсякъде, където виждали неправда.
Това далеч не е първият път, в който непосредствено преди избори започва заиграване с етническия мир. В кампанията преди парламентарния вот през 2009 г. Бойко Борисов се застъпи за възродителния процес по Татово време, като заяви, че не виждал нищо лошо в целите му, а единственото грешни били методите. Според източници от обкръжението на лидера на ГЕРБ зад сегашната активност на ултрасите също стои Борисов, който лично дърпа конците им. Това се потвърждава и от факта, че още в петък, при погромите в Пловдив, стана ясно, че кметът на града е разрешил провеждането на протеста въпреки предупрежденията, в това число и от МВР, че са възможни сблъсъци. 
На снимката: Сблъсъците между ултрасите и полицията в града под тепетата
hard admin

*

Top