Ватерполисти пращат писмо до спортния министър, искат допинг контрол

Калин Карагяуров : Другарю Кръстев, пречисти душата си с пости! Лъжеш!
 
Ръководството, членовете и симпатизантите на сдружението „Арда Уникум” проведоха събрание в кърджалийската зала „Арпезос” по повод изявлението на Иван Кръстев – треньор на отбора по водна топка „Арда 2008″.
Ще припомним, че първо Калин Карагяуров разкри сензационно, че конкуренти давали на малките ватерполисти допинг, а другият треньор – Иван Кръстев, го нарече лъжец.
Всички участници в събранието единодушно подписаха протокол, с който изразиха съгласието си за допинг контрол, не само при мъжете, но и при децата и юношите. Документите ще бъдат изпратени до Министерството на спорта в БФВТ.
След събранието ръководството, членовете и родителите на спортистите от „Арда Уникум” отпразнуваха лидерството си в Държавното първенство по водна топка при децата и момчетата.
Треньорът по общофизическа подготовка Диана Карагяурова на „Арда Уникум” бе наградена с плакет и грамота за отлична треньорска дейност.
По повод изказването на треньора на „Арда 2008″, Калин Карагяуров каза следното:
„За нас здравето на децата е най-важно. На Иван Кръстев му пожелавам да пости, за да си пречисти душата, защото от устата му излизат клевети. Ние направихме всичко възможно да подготвим състезателите за турнира, като отново казвам – нямали сме амбиция да се класираме в първата шестица, имахме амбицията да победим единствено отбора на „Арда 2008″, както сме побеждавали в миналогодишното Държавно първенство.
За 5 годишната ни история нито един състезател на „Арда Уникум” не е отстранен от игра за тежко нарушение. При „Арда 2008″ сме свидетели на изобилие от отстранявания и тежки наказания , включително и на глоби от 150 лева.
През миналото първенство състезателят на „Арда 2008″ Янко Стойчев удари противников състезател и за първи път в историята на „Арда” мъжкият отбор не завърши първенството.
По-миналата година при юношите Веско Топузлиев постъпи по същия начин. Още по-миналата година Сонер Гюнер от „Арда 2008″ удари противников играч и получи тежко наказание и 150 лева глоба, както и наказание да не играе в една среща, а тази година Яков Аркадиев от „Арда 2008″ удари с крак в лицето противников състезател. Ето до какво води допингът…, води до агресия…
Г-н Кръстев, пречисти душата си с пости, първенството при юношите не е приключило.
Да се надяваме, че отборът ти ще завърши първенството, защото финалните кръгове са чак през октомври месец. А къде се крие другарят Кючюков, защо той не говори сам, нали е шеф на Арда 2008?”.
hard admin

*

Top