Вежди защити Караянчева: Непочтено е срещу една жена да застанат 20 пръча, „Атака” се движат като фашистка група

“Атака” колективно ходят като някаква фашистка група, аз днес апелирах да станат мъжете от ГЕРБ, непочтено е срещу една жена да застанат 20 пръча”. Така депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов коментира безредиците в Народното събрание след изказване на народния представител от Кърджали Цвета Караянчева.
“Волен Сидеров веднъж завинаги трябва да разбере, че този стил на колективно скачане непрекъснато и непрекъснато да се правим на интелигентни, това не върви. Кой каквото предизвика, до това ще се стигне”, каза още Рашидов.
“Срещу една жена да излязат над 20 души, за да я стресират, не е почтено, стресът е по-лош от боя.Те веднъж завинаги могат да разберат, че и други могат да стават, не само те, една година ги търпим да предизвикват скандали. Волен ще го отнесе, от 30 години го знам, как тази добра душа стана толкова бързо фашист, не мога да разбера. Аман от националисти, които хем са в комбина, хем се дразнят”, коментира още Рашидов.
Както вече 24rodopi.com писа, скандал прекъсна за кратко заседанието на НС преди началото на парламентарния контрол.
Депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева прочете декларация от името на партията по повод констатациите на прокуратурата за откритите бюлетини в Костинрод. ГЕРБ поиска разследване за скандала с “Мултипринт”.
Предсрочните парламентарни избори преминаха в сянката на скандал, който в деня на размисъл повлия пряко на вота на българските избиратели, заяви депутатката
“Намерените бюлетини в склада на печатницата “Мултипринт” още не бяха преброени и окачествени като годни или брак, когато бе обявено, че има опит за подмяна на вота в интерес на ГЕРБ. Един непроверен и неизяснен сигнал стана повод за недопустима политическа атака в деня, в който законът изрично забранява политическа агитация. Репортажите на една медия, изявленията на политиците, които не спечелиха изборите, но днес управляват, пряко обвиниха ГЕРБ, че иска да подмени вота, без да изчакат окончателното разследване и без доказателства. Това обвинение, хвърлено в деня за размисъл, повлия на вота, като помогна на БСП. И това бе признато от Сергей Станишев в изявление пред собствената му партия. Без този скандал неговата партия нямаше да има и сегашния си втори резултат”, каза тя.
“Сигналът, по който Прокуратурата предприе действия, бе подаден от кандидат на заинтересована да дискредитира опонента си партия. Защо вместо това ДАНС не използва всичките си средства, за да провери дали реално тези бюлетини са били годни и предназначени за разпространение? Защото днес организаторите на публичната акцията – Мая Манолова, Сергей Станишев и БСП, Лютви Местан и ДПС, Волен Сидеров и “Атака”, Николай Бареков и ТВ7 са главните печеливши от недоказаните обвинения, които изсипаха върху ГЕРБ. Днес всеки от организаторите и изпълнителите вече е получил своята награда – висок пост, участието във властта, пари. И всички заедно разчитат на разследващите органи и институции да се оправят някак си с последващото доказване на техните клеветнически твърдения”, заяви още Караянчева.
По думите ѝ отговорността на съдебната система е изключителна и ако тя не намери факти и доказателства, че има преднамерени действия за подмяна на вота от ГЕРБ, всички, които направиха изявления в деня за размисъл, трябва да бъдат обявени за най-големите лъжци, подвели българските избиратели в своя пряка лична полза.
Караянчева поиска и да бъде търсено обяснение от зам.-председателя на парламента Мая Манолова откъде е получила сигнала за тези бюлетини.
Изявлението, което току що чухме, бе по-подходящо за някои от селата от избирателния район на г-жа Караянчева, а не за парламента, заяви от своя страна Мая Манолова в лично обяснение по повод изказването на депутатката от ГЕРБ, че случаят с надпечатаните бюлетини в Костинброд е бил използван да се опорочат изборите и е бил нарушен законът.
“Яд ви е, че не можахте да пуснете в ход предизборната измама. Тогава наистина вотът щеше да е различен и за пореден път ГЕРБ щяха да откраднат вота. Мой дълг на гражданин бе да пусна този сигнал, каза тя. Приключи с изборните измами. Вече ще се играе по честни правила. Епохата на “Мултипринт” приключи”, заяви Манолова.
Караянчева пък обяви, че ДПС и „Атака” са едно, което „изстреля” Сидеров на трибуната.
Лидерът на “Атака” нападна Караянчева и Цветан Цветанов с думите “Позор”, затова че били ръкопляскали на конгрес на партията на Ердоган.
В залата настъпи суматоха, народни представители се изправиха край трибуната и председателят на НС Михаил Миков прекъсна за кратко заседанието.
Цветан Цветанов от ГЕРБ коментира поведението на депутатите от “Атака”: “По никакъв начин не искахме да отговаряме на тази провокация, влизат, излизат и по този начин целят една провокация, която би прераснала в едно сбиване, срамна картина, която ще бъде давана по международния обмен”. За мен е абсолютно неприятно, че присъствам на подобни сцени в българския парламент, подчерта той. Депутатът заяви пред медиите, че Волен Сидеров псувал колегите му.

—————————————————————–
Страхотен пътеводител за планинари и туристи – виж повече тук!

hard admin

*

Top