Вежди Рашидов: България е застрашена от военно положение заради протестите, които са платени от мафията и водят до анархия!

„България е застрашена от военно положение заради протестите, които са платени от мафията и водят до анархия”. Това заяви от Брюксел министърът на културата в оставка Вежди Рашидов.

“Кои имат пари? Така наречените мафии. Те могат да бъдат енергийни, нарко, медицински и лекарствени. Където бръкнете, има схема за печелене на големи пари. На милиони и милиарди. И оттам идват някакви средства”, обяснява културният министър, цитиран от „Труд”.

Свързаният с мафиотската групировка „Мултигруп” кърджалиец обвини електроразпределителните предприятия (ЕРП-та), че нарочно са повишили цената на тока, за да предизвикат недоволство срещу правителството, след като то е накърнило чужди икономически интереси, свързани с руската АЕЦ “Белене” и американските “Марица-изток” 1 и 3.

“Аз питам как така енергийните компании направиха този фокус и то през главата на властта? Не властта е тази, която вдигна цените на тока. Властта изяде хурката заради това действие, но кой нареди това да се случи? Докога ще бият Бойко? Той куче да види, ще го прегърне да го целуне”, твърди Рашидов.

Според него анархията водела веднага до това. “Ако продължава анархията… Вие не виждате ли, че в момента идва ред на Плевнелиев, искат му оставката! Има сили по света… Разбира се, винаги ще си внесем един генерал. Ние внесохме толкова идиоти, че един генерал да не можем. Това е най-малкият дерт. Най-големият проблем е да не го допускаме”, заяви още той.

“През военна хунта са минали и Полша, и Унгария, и Турция, и Гърция, и Чили”, даде и примери от миналото Вежди Рашидов.

Според него много го притеснявала “улицата”. “В момента ме молят да продължа, защото съм безпартиен, но не виждам как да продължа”, оплака се културният министър.

hard admin

*

Top