Вежди Рашидов: Вече ми се повръща от този атентат срещу Доган

Кърджалийският политик още е ядосан и ще съди Волен Сидеров, че го нарече турски шпионин
 

 
“Вече ми се повръща от този атентат срещу Доган. Сутрин ставам с Доган, вечер лягам с Доган. Стига вече. Някой да си свърши работата. Имайте малко милост. Обществото не може да бъде малтретирано с такова нещо. Извинявам се, че влизам така“. Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов в предаването “България говори” по Нова телевизия.  Кърджалиецът, който влезе в голямата политика като депутат от Източните Родопи, определи почетния председател на ДПС като експертен политик. “Той е винаги там, където има много пари”, посочи министърът, като допълни, че му е писнало да гледа как години наред всичко се върти около фигурата на лидера на движението.
“Всяко управление и коалиция мина през него под знака на етническата толерантност. Аз се грижа за интеграцията на малцинствата. Аз работя за етническия мир и разбирам нещата така. И българинът и турчинът може да е глупак. Идиотът си е идиот и няма значение от кой етнос е”, отсече Рашидов.
Министърът бе категоричен, че няма как да стане лидер на етническа партия. “Цял живот живея от страната на гражданското общество и работя на свободна практика. За първи път се хванах на работа извън ателието”, коментира поста си на министър на културата Вежди Рашидов.
Той отново не пропусна да коментира обвинението от страна на Волен Сидеров, че е бил турски шпионин. “Ядосан съм. Не съм се отказал да му търся сметка дори и в съда за тази клевета”, отсече Рашидов.
Министърът допълни още, че лош или добър, той ще остане лоялен на ГЕРБ до изборите, защото такъв е бил договора му с премиера. “Аз съм стиснал ръката му”, заяви министърът на културата.
Той обаче бе категоричен, че не желае да влиза в политически разпри. И за пореден път каза, че не е имал намерение да става министър, но все пак се надява да е бил полезен в качеството си на такъв.
 
Междувременно в София, Пловдив и на други места се проведоха протести на фенове на Октай Енимехмедов, които искат съд за 18-те биячи на нападателя на Доган, като двама са от Кърджали и Момчилград.
В Кърджали протест не бе плануван. Както вече 24rodopi писа, симпатизантите на Октай се събраха в центъра на Кърджали преди седмица.

hard admin

*

Top