Вежди Рашидов с папка „Как хасковлии изкупиха Кърджали на безценица“

В периода след 1996 година апетитни парцели в Кърджали са изкупени от хасковски фирми, зад които стоял тогавашният главен секретар на НС на СДС Христо Бисеров. По-късно хасковлията стана депутат от ДПС.
Народният представител от ГЕРБ Вежди Рашидов разполагал с цялата информация за купени и прехвърлени парцели, промишлени сгради и други активи, разкриха за 24rodopi.com от партията на Бойко Борисов. Имотите били придобити на символични цени, някои от тях сега стрували десетки пъти повече. Особено тези, които са край „Водното огледало” в Кърджали.
Кърджалиецът загатна за скандалната папка за Бисеров вчера в парламента.
„Вие сте професионални артисти. Тази комисия (за Бисеров – б. р.) ще бъде полезна да се върнем години назад. Бисеров е извършил престъпление по време на служба – злоупотреба със служебно положение, трябва комисията да се върне да видим какви собствености от държавата са взимани около Момчилград, Кърджали”, заяви Рашидов в парламента.
Според източници от ГЕРБ, на Вежди Рашидов са предадени документи от които е видно, че зад апетитния парцел, върху който е построен комплекс „Пентагона” в Кърджали, стои хасковлията Бисеров. Благодарение на него по онова време в града стъпват и хасковски строителни фирми, като най-толерирана била печално известната „АБ Хасково”.
„Ще проверя земите около морето и “Водното огледало” в Кърджали. Ще ви стане гадно!”, заяви в парламента депутатът.
Фирми на Бисеров купували хора от властта в Кърджали, като им подарявали апартаменти. Тази информация също е предадена на Рашидов, като е посочен списък с новодомци в комплекс „Пентагона”.
hard admin

*

Top