Вежди Рашидов ще напусне парламента заради здравословни проблеми, но остава верен на Бойко Борисов

С един по-малко ще остане кърджалийското лоби в 42-рото Народно събрание. Бившият министър на културата, сега депутат от ГЕРБ, Вежди Рашидов обяви, че планира да напусне мястото си в парламента заради здравословни проблеми. В интервю за Нова телевизия Рашидов заяви, че страда от диабет и не планира да остане за дълго в парламента.
„Ще поседя малко и ще се оттегля. Получих висока захар, преди инсулин съм, обясни Рашидов, но подчерта, че няма да изостави лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Аз работих прекрасно с този човек. По-диалогичен човек не познавам”, обясни кърджалиецът. Той смята, че в България ще има предсрочни парламентарни избори.
„Нека да не демонизират Бойко. Той е изключително желаещ да прави човек. Един ден ще се разбере, че България едва ли е имала такъв министър-председател като него. Борисов е страшно диалогичен човек. Такъв министър-председател не знам дали е имало досега. Аз работих прекрасно с този човек и не искам да му подаря заглавие „Вежди напуска ГЕРБ”, обясни още Вежди Рашидов в разговор с Люба Кулезич, но посочи, че е загрижен за здравето си.
Другите кърджалийци в парламента са Лютви Местан, Ердинч Хайрулла, Мустафа Ахмед, Цвета Караянчева, Милко Багдасаров, Димчо Михалевски. 25-годишният Шендоан Халит е избран за депутат от Стара Загора, но е от ардинското село Русалско.
hard admin

*

Top