Венелин Башев е новият лидер на БСП в Кирково

32-годишният педагог Венелин Башев беше избран за председател на общинската организация на БСП в Кирково. Това стана на изборна конференция на социалистите, завършила късно в понеделник.
Тя се проведе, след като Висшият съвет на партията сне политическото си доверие от Бойка Арабаджиева, предишният председател на общинската организация .Висшия съвет на партията реши да бъде проведен пълен отчетен цикъл в Монтана, Добрич и Кирково.
На изборната конференция в Кирково присъстваха 37 делегати – по един на всеки пет социалисти от партийните организации  в общината..Венелин Башев беше избран с а председател на общинската структура с пълно мнозинство. Като свой основен принцип той посочи екипноста в работата. Освен към оздравяване на структурата в Кирково усилията на новия председател ще бъдат насочени към създаване на младежка организация  и на обединение на жените –социалистки.
За председател на контролната комисия  на БСП в Кирково беше избран Иван Дачев, знакова фигура за социалистите в общината. В Кирково вече можем да разчитаме на силата и младостта но новия общински председател и на опита и мъдростта  на по-старото поколение, посочи Георги Кючуков, председател на областния съвет на БСП в Кърджали.Народният представител от „Коалиция за България” Милко Багдасаров в краткото си изказване изрази задоволството от активизирането на социалистите в Кирково през последните месеци. Вярвам, че нашата организация тук ще възстанови загубените си позиции и ще се превърне във втората по многобройност и подкрепа от избирателите  след  организацията ни в Кърджали. БСП има потенциалът да бъде водеща политическа сила в Кирково, посочи Милко Багдасаров.
Венелин Башев, новият председател на общинската организация на БСП в Кирково е от село Дрангово. Учител по география, неженен. Местните социалисти обаче разкриха, че той има сериозна връзка с момиче от Кирково, което живеят заедно.
На снимката: Географикът Венелин Башев спечели статуетката “Любим учител” в конкурса на учениците от СОУ “П. Р. Славейков”
hard admin

*

Top