Венко Джамбазов започва гладна стачка, 8 тютюнджиите от Кирковско ще го последват

Родопчанин е решен да започне гладна стачка заради забавената изкупна кампания на тютюна в Доспатско и очакваните ниски цени, които ще предложат фирмите. Мъжът е от село Любча, има три деца, жена му е безработна. Това, на което разчитат е тютюна. 48-годишният Венко Джамбазов чака само разрешение от общината, за да започне гладния протест пред сградата й, съобщават колегите от 24smolian.com.
Мъжът разполага с 300 килограма тютюн. Очаквал е от него да спечели около 2000 лева, но едва ли ще получи подобна сума. Родопчанинът не иска охолен живот, а просто да живее нормално в собствената си държава, твърди самият той.
Тютюнджиите от района на Кирково и Бенковски също са изразили готовност да започнат гладна стачка пред офисите на тютюневите дружества, заявиха за 24rodopi.com от инициативния комитет на протестиращите. 8 човека вече се записали за щафетна гладна стачка.
Междувременно стана ясно, че тази седмица експертите на „Плевен Булгартабак” дават най-висока изкупна цена – 6.30 лева на килограм.
hard admin

*

Top