Венци и цветя от ардинци за воините освободители, рецитал за Освобождението в Черноочене

Националният празник на България Трети март беше отбелязан и в Ардино. На тържество в заседателната зала на общината присъстваха ръководството на община Ардино, общински съветници от местния парламент, както и много граждани и ученици. С едноминутно мълчание жителите на Ардино отдадоха почит на загиналите за свободата на България.

„За българския народ, който е пъстър етнически букет, датата Трети март 1878 е въплъщение на едно начало, старт към една хова епоха. Трети март е ден, в който народът на България с признателност стои на колене пред подвига на стотиците хиляди герои, които със своята саможертва вградиха живота си в олтара на Свободата. Трети март е символ на достойнство, отговорност пред настоящето и пред идния ден”, каза в словото си зам.-кметът на общината Наско Кичуков.

Празничното тържество продължи с литературно-музикална програма, подготвена от ученици от начален етап към СОУ „Васил Левски” с ръководител Севда Чолакова.
В знак на признателност пред героите на България венци и цветя бяха поднесени
пред бюст-паметника на Христо Ботев от името на общинската администрация, местния парламент, институции и училища. Цветя положиха и много граждани.
Учениците от СОУ „Христо Смирненски” в  Черноочене отбелязаха националния празник 3-ти март с рецитал посветен на Освобождението. С кратко слово директорът г-н Стойков отбеляза защо трябва да помним за героизма на всички които са дали живота си за свободата на България.

Гюнер Шюкри, Антоанета Пилева
hard admin

*

Top