Версията: Убили „Доктора на сейфовете“, защото разкрил обирджиите на трезора в Кърджали

„Пропял” за обира на трезора в Кърджали – това е една от версиите за убийството на гангстера мечан в Перник, пише „Стандарт”.
“Разстреляха го за 500 бона” – това твърдят приближени на убития показно пред собственото му кафене “Лого” Венцислав Димитров-Мечан. Лица, близки до делата му, разказаха, че бандата на пернишкия бандит трябвало да върне парите, които обра от инкасото пред “Техномаркет” в Божурище през 2007 г. Шест години след престъплението обаче нито лев не бил издължен. Според приближените на Мечан това е повод за кървавата вендета, която вдигна на крак кв. “Изток” преди две нощи. Килъри надупчиха тялото на Веницислав с 30-те патрона от пълнител на автомат “Калашников” малко преди да се качи в джипа си около час след полунощ. Групата на Валентин Кирилов-Пуйката, от която е и касоразбивачът Мечан, прибра хилядарките и злато за 50 000 от инкасо автомобил с въоръжен грабеж на 28 февруари 2007 г. Преди да им направят засадата, двамата охранители заключили колата на банката и отишли да вземат парите от оборота в “Техномаркет” – Божурище. През това време две неизвестни лица разбили задната врата на инкасо автомобила и откраднали торбите с парите. Единият от охранителите се върнал и започнал да стреля. Бандитите изпуснали единия сак с пари отвърнали на стрелбата и духнали с пернишката автомобилна класика “Фолксваген Голф”. По-късно полицаи открили колата – подпалена край пернишкото село Мало Бучино. В нея били и част от вещите на крадците, сред които и маска за лице. От нея снели и ДНК на един от заподозрените, пише “Стандарт”.
След това полицията обяви за издирване Валентин Кирилов-Пуйката и Николай Мирчев, двамата от Перник, и Велизар Янков от София. След известно време при мистериозна и скандалната кражба на десетки дознателски дела от Столичната дирекция на полицията обаче изчезна и папката за обира пред “Техномаркет” – Божурище. Три години по-късно Пуйката се завърна от гурбет в Испания и се предаде доброволно. Срещу бандата започна досъдебно производство, но по-късно папката с материалите изчезна от столичната полиция. Пуйката и аверите му бяха освободени заради недостатъчни доказателства. Според осведомени Мечан, наричан в подземния свят “Доктора на сейфовете”, също има пръст в обира. Бандата обаче се разминала със затвора срещу обещание да върне откраднатите пари. Но веднъж излезли от килиите, пернишките кримки забравили обещанието си.
Година след обира наемници стреляха по Мечан на същото място пред кафене “Лого”. Тогава обаче той като по чудо оцеля с няколко куршума в раменете и рани на сантиметри от сърцето. Той видял килърите, но тогава отказа да ги издаде на полицията. Негови хора твърдят, че след неуспешното покушение му дали отсрочка за 500-те бона, но и този срок изтекъл без издължаване.

Слухове свързват Мечан и с отвличането на Лара. Говори се, че именно той е осигурил къщата, където момиченцето е държано от похитителите. “Нямаме такава информация”, отсякоха разследващите в Перник. Работи се по всички версии, лаконични са от прокуратурата. Според най-вероятните след тази за инкасото е ликвидация заради показания на Доктора за обира от трезора в Кърджали. Проверява се и списъкът на длъжници на лихваря. Засега обаче заподозрени няма Няколко камери, поставени пред “Лого” след първото покушение, са направили запис на улицата. “Нищо не помогнаха”, издадоха работещи по случая. Със сигурност и този път Мечан е видял лицата на убийците си. Ако бяха с качулки, щеше да се опита да избяга, въпреки предварително спуканите гуми на джипа, отсичат аверите му.

—————————————————————–
Летни промоции на Adidas,Puma,Nike,Lotto,Reebok,Champion в магазини SportDepot! Виж тук>>

hard admin

*

Top