Вещици и пирати за Лудите дни на „немската” в Езиковата

За поредна година осмокласниците от немските паралелки на ГПЧЕ „Христо Ботев” в Кърджали отпразнуваха популярния в Западна и Южна Германия карнавал – “Fasching”, който донесе много празнично настроение и положителни емоции. Преподавателите по немски език, както и доброволците чужденци Софи и Майкъл, се постараха да пресъздадат празнична и автентична атмосфера. Следобедните часове преминаха в много смях и забавни игри. С огромен ентусиазъм учениците се включиха в скачането с чувал, яденето на торта без ръце и на шоколад с прибори. В лудешки танци се впуснаха вещици, пирати, индианци, клоуни и най-различни приказни немски герои.
Кулминацията на празника бе изборът на най-оригинален костюм, който затрудни журито, тъй като всички ученици се бяха постарали да се маскират по уникален начин.
Карнавалът, който се провежда преди Великите пости според немските традиции, датира от древни времена, когато се е вярвало, че зимните духове трябва да се изгонят, за да дойде пролетта. По време на Fasching, известен също така като die Tollen Tage (Лудите дни), традициите са различни, но две неща си остават едни и същи – шумът и маските. През тези дни бизнесът замира и дори сериозните германци се преобличат с маскарадни костюми.

hard admin

*

Top