Вижте какво се случи с 12-те км път между Кирково и ГКПП „Маказа“ (снимки)

Дали 12-километровият път между ГКПП „Маказа” и разклона за Кирково, част от Транснационалния коридор №9, е бил подложен на твърде голямо напрежение, предизвикано от статични и динамични натоварвания, или просто отново става дума за голямо крадене на пари от стратегически обект с европейско финансиране, експертите по пътно строителство знаят. Истината обаче едва ли ще я кажат.

Факт е ремонтът на пътя – запълнени са фуги и пукнатини в активната лента и в зоните за аварийно спиране в посочения 12-километров път, а така също и в няколкостотин метров участък край Подкова.
Използвана е еластична репарационна битумна смес.
„Ако пукнатините не бяха запълнени, от проникването на вода щяха да се появят много нови пукнатини, а съществуващите да се разширяват и така напролет пътят за Гърция да стане неизползваем”, заявиха пред 24rodopi.com пътни строители.
24rodopi.com
Кражби и некачествено строителство е имало не само в отсечката Кърджали – Подкова, но и при градежа на пътя от Подкова до Маказа! Какво казват още пътните строители – четете по-късно само в 24rodopi.com
hard admin

*

Top