Вижте как падна моторист на пистата край Сипей! По 7 000 лева харчат състезателите, за да участват в „Кърджали офроуд фест“ (видео и снимки)

 Серия от авто и мото каскади наблюдаваха зрителите в първия ден на „Кърджали офроуд фест”. Мощни джипове, ATV-та и мотоциклети преминаваха през разкаляно дере на пистата край Сипей.

Кърджалийски екипаж закъса с „Нива” във водния капат. Хасковски „Ленд Роувър” се сблъска с ATV, пилот с четириколесна машина се обърна по гръб и за малко не строши гръбнака си, падна и мотоциклетист, за което 24rodopi.com вече писа. Пилот трескаво търсеше шофьора на линейката, за да откара пострадал състезател до Спешния център в Кърджали.
Общо 146 състезатели стартираха на полигона при село Сипей.

„Това трасе не е от най-сложните. То е универсално и е подбрано за различен клас машини. Трудно е за стандартните машини, които едва ли биха стигнали до финала”, поясни координаторът на състезанието Гълъбин Колев.

4-ма от състезателите са от Кърджали, сред тях и Николай Маринов – Сървайвъра.
7 000 лева излиза на екипаж на джип състезанието при Сипей. За сравнение при рали Париж -Дакар разноските на един екипаж са около 300 000 евро. Най- многобройни край Сипей са мотоциклетистите. Всеки от тях поддържа поне по две машини.
Състезанието е тежко. Миналата година когато са участваха едва 37 мотоциклетисти, до финала стигнаха само 7 машини. Видео – вдясно или тук

hard admin

*

Top