Виж какво има в главата на Ахмед Доган… Мераклиите за депутати са лесна работа, но пчеличките за работа?!

Досега:
1.№5 – едно магаре от Родопите
2. Какво ще се случи, ако Муса Юсуф Сеидахмед е № 8 в листата?
3.Кой колко струва в листата на ДПС
 
(Продължение от вчера)
 
Доган е бил инкогнито в Кърджали, съобщи вчера „24х7 Родопи”. От охраната на болницата потвърдиха, че почетният председател на ДПС е бил на свиждане на приятел, който страда от тежко заболяване. Визитата е била на 26 март.
Всъщност, информацията първо беше подадена от двама бивши вече депесари, които разполагаха със „сведения, че Доган е от 72 часа в Кърджали и привиква един по един кандидатите за депутати”. Попитахме двама от номинираните дали са разговаряли с Доган и до края на деня тръгна нова мълва: „Едни ги привикнат, други – не”.
Така със слухове и интриги ще се изтърколи и тази седмица. Един пуска „добри новини” за себе си, друг бълва данни за политическият край на опонента си и т. н.
На Доган и Лютви Местан е предадено видео с шокиращи неща за един от кандидатите; друг е сочен за пионка в ръцете на строителен предприемач от Истанбул, който иска да съсипе конкурентните фирми в Кърджали; група бизнесмени са от два дни в „Сараите”, за да убедят Доган да даде шанс за нов мандат на техния човек; банкер се отказал от досегашното си протеже в парламента, но настоявал на 4-то място пак да е негова квота…
Това са само част от нещата, които бълват малките и временни фабрики за дезинформация. От 8 април нататък победителите, т. е. включените в кандидат-депутатската листа, особено от 2-ро до 5-то места, ще пеят друга песен. Загубилите битката, или така нар. „лицата с орязаните мечти”, ще продължат с лошите новини за тези, които вече ще се снимат за предизборни плакати.
И едните, и другите обаче, ще отчетат, че на тези избори „пчеличките” за работа са по-малко от тези на предишните. Гурбетът този път удари не само електората, но е актива на ДПС. Фирмите загубиха най-добрите си специалисти и работници, какво остана за политическа партия!?
Без да си мръдне пръста, ДПС може да изкара малко над 40 000 гласа в 7-те кърджалийски общини. С много обикаляне, агитация, представяне на силни кандидати, но и възползване от грешките на другите, могат да се постигнат около 15-20 хиляди гласа, с което и 5-тият мандат в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район може да е пак за ДПС. Ако тези резерви са в региона, разбира се. Голямото бачкане на Избори`2013 ще бъде свързано с изселниците. Защото, ако приемем, че при пълна мобилизация ДПС може да изкара към 55 000 гласа от реално живеещи в този момент в Източните Родопи, то всеки глас от там нагоре ще дойде откъм Босфора.
255 493 са избирателите в 7-те кърджалийски общини, регистрирани до 20 март за участие в предсрочните парламентарни избори. Те имат право да упражнят правото си на вот в 458 избирателни секции в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район.
Следва да признаем, че половината от тези избиратели ги няма в региона.
Ако общо в Кърджалийско гласуват 80 000 човека, следва да отбележим, че това ще е много висока избирателна активност. Ако цифрата мине 90 000 и доближи 100 000, това ще означава, че 99 на сто от живеещите в момента в 7-те кърджалийски общини са упражнили правото си на вот, като към тях се прибавят и между 5 и 8 хиляди изселници, дошли за Хъдърлез в родния си край и решили да останат за още няколко дни.
Затова никой не бива да се учудва, ако види в листата името на човек, за който Доган има едно просто изречение и една многозначителна усмивка –  „Той има най-много пчелички”.
 
 (24х7 Родопи)
 
(Следва)

—————————————————————–
Най-ниските цени на автомбили в България! Виж тук!

hard admin

*

Top