Викове „Мафия” и „Убийци” в центъра в Кърджали! ГОРД-ите срещу прокурор „Килърите”

„Мафия” и „Убийци!”. Тези скандирания от двете страни на пешеходната част на бул. „България” огласиха центъра на Кърджали в неделя по обед. Десетина души от протестиращите срещу монополите в страната бяха насядали пред главния вход на театър „Димитър Димов” и наблюдаваха митинга на Гражданско обединение за реална демокрация. Около двадесет симпатизанти и членове на ГОРД пък развяха знамена в протест срещу назначението на Ася Петрова за наблюдаващ прокурор на парламентарните избори през май. „Тази жена е креатура на Цветан Цветанов. Свидетели сме на поредната византийщина и по никакъв начин няма да могат да се гарантират честните избори в страната. Служебното правителство изпълнява задачите и заветите на хората, които докараха страната до катастрофа. Омръзна ни младите хора да напускат страната. Нашата цел е вие, младите, да бъдете добре, да ви защитим”, заяви главният секретар на ГОРД Слави Георгиев. Припомняме, че Петрова бе държавен обвинител по делото „Килърите”.

„Благодаря ви, че сте тук. Може да сте малко, но сте тук. Днес сме 20, но утре ще станем 100″, заяви на свой ред областният координатор на гражданското обединение Пейо Недялков. Протестът на ГОРД-ите се огласяше с викове „Убийци”, заради зачестилите случаи на самоубийства сред населението поради икономическите процеси в страната. От другата страна на пешеходната зона пък събралите се срещу монополите скандираха „Мафия!”.

По време на митинга полицай отне бутилка с газ за пълнене на запалки от един от присъстващите. Служителят на реда мотивира действията си с „Не са позволени по време на такова мероприятие подобни предмети”.

hard admin

*

Top