ВИП затворникът Джими Орфея попадна в карцера, спипали го с телефон

ВИП затворникът Стоян Анастасов , по известен като Джимито Орфея, влиза в карцера на затвора. Причината е, че добилият скандална популярност и в Кърджали бизнесмен бил спипан с телефон. Бизнесменът, който от два месеца е зад решетките, влязъл в болница с някакви оплаквания. Докато бил на лечение обаче, охраната открила телефон в стаята му, което е абсолютно забранено, пише „Блиц”.
Джимито бе арестуван, след като Интерпол го откри в Гърция. Веднага след пристигането си, осъденият строителен предприемач е бил настанен в стационара, тъй като имал проблеми със сърцето. По-късно той бе изпратен в трудовото общежитие в Смолян.
Анастасов е тригодишна присъда. Бизнесменът води дълга битка в съда с държавното обвинение за неплатени данъци и измамени купувачи на жилища, сред които и ВИП персони като фолкзвездата Ивана и Мисис България Паолина Петракиева. Джимито е вторият строителен бос – след кърджалиеца Христо Русев, осъден да лежи в затвора.
Кърджалийци водеха съдебна битка с фирма на Джимия Орфея за недовършената кооперация на улица „Стефан Караджа”.
Както първи 24rodopi.com писа, бизнесмени, собственик на кораб, богати изселници и кореняци кърджалийци с парцели в центъра на града преследваха Джими Орфея. Близо три години измамените чакаха ключовете за магазини и апартаменти в центъра на града, които са платили, но строителят нито им предаваше за ползване сградата, нито пък можеше да върне парите.
„Джими Орфея е жертва на банкерите. Те забавиха строителството на апартаментите и магазините на улица „Стефан Караджа”. Дори един от банкерите искаше огромен рушвет, за да може бизнесменът да получи кредитиране. Отделно собствениците на парцела в центъра на Кърджали създаваха пречки, както и двама бизнесмени, които не искаха да си платят по договор сумите. Проблемът с кооперацията в Кърджали ще бъде решен скоро. Който си е платил за магазин, ще получи магазин. Който е платил за апартамент, ще има апартамент”, заявиха пред партньори на скандалния строителен предприемач Стоян Анастасов – Джими Орфея.
24rodopi.com
hard admin

*

Top