Висока поляна гостува на Яйладжък (Висока поляна), 500 от побратимените произвеждат прочутите бонбони от кестени

В продължение на два дни наши кметове и общински съветници гостуваха на побратименото с кърджалийско село Висока поляна – с. Яйладжък, Бурса, Република Турция. В състава на делегацията бяха включени кметът на Висока поляна Наил Адем, читалищният секретар и жители от селото, както и кметовете на селата Перперек и Жинзифово, съветници от Община Кърджали.
Делегацията беше посрещната изключително радушно от кмета на с. Яйладжък Мехмет Гьокай и местните хора. Обсъдени бяха съвместни инициативи и разширяване на сътрудничеството между двете села в областта на земеделието и туризма.
Българската група посети една от фабриките за производство на бонбони от кестени, с които е известна Бурса. В района на Яйладжък има няколко такива фабрики, в които са ангажирани близо 500 души. Местните хора се препитават и с отглеждане на животни.
Нашата делегация беше приета и от кмета на община Нилюфер, Бурса, в чийто състав се намира Яйладжък. Той запозна гостите с местните забележителности и големите проекти, които се реализират в общината.
Висока поляна (познато още като Яйладжък) е второто село в община Кърджали, след село Глухар, което се побратимява с населено място от южната ни съседка.
hard admin

*

Top