Виталий Бандурски – Един шампион на България от Кърджали

Кърджалиецът Виталий Бандурски  предизвика истински фурор на състезанието по смесени бойни изкуства (ММА) МaxFight-30, което се проведе в зала „Христо Ботев” в София. В него взеха участие едни от най-добрите бойци на България, както и венецуелецът Ronny Alexander. Кърджалиецът Виталий Бандурски победи Нурал Назмиев с нокаут във втория рунд.

31-годишният ни съгражданин от 3 години тренира в Хасково. За целта пътува през ден до тренировъчната зала на града, отстоящ на 50 км. от Кърджали. Виталий твърди, че това се налага поради липсата на подходяща зала в областния град. „Има много деца и младежи, които се интересуват и биха тренирали с удоволствие смесени бойни изкуства, но няма къде в Кърджали. После се чудим защо децата обикалят улиците или седят с часове в интернет залите”, споделя с тъга спортистът.

От разговора с него научаваме също, че сам поема всички разходи, свързани с тренировките в Хасково и участието си на състезания. Въпреки многото опити Виталий засега не е успял да си намери спонсори.

 

 

hard admin

*

Top