Вицепремиерът на Турция си тръгна от Кърджали със снимка на Историческия музей и пояснение „Тук е било Медресе“

Вицепремиерът в правителството на Реджеп Тайип Ердоган – Бекир Боздаг, посети Кърджали и Момчилград в първия ден на Рамазан Байрам (вижте видеото – вдясно). Както вече 24rodopi.com писа, отговарящият за външните турци вицепремиер на Турция е на неофициално посещение у нас. Той посети централната джамия в Кърджали, а по-късно и мюсюлманското училище в Момчилград. Гостът бе придружаван от лидерите на Народната партия “Свобода и достойнство” (НПСД) Касим Дал и Корман Исмаилов. От екипа на Боздаг не са отправили покана към представители на ДПС, но пък в Момчилград „дясната ръка” на Ердоган бе посрещнат от кмета Акиф Акиф.

Боздаг не се срещна с нито един български народен представител въпреки, че водеше със себе си 6-ма членове на Меджлиса.
Турската делегация остана в кърджалийската джамия около 45 минути, преди да отпътува за Средното духовно мюсюлманско училище в Момчилград.
Гостът подари на джамийското настоятелство в Кърджали Коран, а местните го дариха със снимка на Историческия музей в Кърджали, за която уникална сграда в момента има спор в Окръжния съд. Мюсюлманското вероизповедание иска да получи сградата, която преди век била построена за Медресе (религиозно училище).
hard admin

*

Top