Владко Панайотов – аут от Европейския парламент, спрягат Неджми Али за евродепутат

Досегашният евродепутат от ДПС Владко Панайотов, който е свързан с филиала в Кърджали на Минно-геоложкия университет, няма да попадне на избираемо място в листата на ДПС с кандидати за новия състав на Европейския парламент. Този път в челната тройка ще има жител на регион Кърджали, като сред спряганите имена е това на зам.-министъра на отбраната Неджми Али от Джебел.
Това се коментира в ДПС след днешното заседание на Централния съвет на движението. Ще припомним, че структурите в Кърджали предлагат и кмета Хасан Азис да бъде в челото на листата, за което 24rodopi.com писа.
От ДПС заявиха, че се борят за поне три места в Европейския парламент.
 “Обсъдени са и варианти, при които можем да мислим и за един друг резултат, който ще има характер на качествен пробив – четвърти депутат”, обяви лидерът Лютви  Местан.
Листата на Движението ще стане ясна в средата на април. В нея ще могат да участват и лица, които не са членове на ДПС. От кандидатите ще се изисква да познават добре работата на европейските институции, да са с изграден авторитет, както и заклети либерали. “Оставаме верни на принципите номинациите да се движат отдолу към Централния съвет на ДПС”, обясни Местан.
Крайният срок за номинации е края на март.
hard admin

*

Top