Водачът на ДПС в Кърджали Лютви Местан: Цветанов е много удобен опонент, а партията на Касим Дал няма никакъв шанс!

Не знам дали г-н Доган ще се кандидатира, но Бойко Борисов със сигурно ще се закълне в парламента, защото се нуждае от имунитет – твърди лидерът на ДПС

 

Не Ахмед Доган, а Лютви Местан ще води кандидат-депутатската листа на ДПС в Кърджали, разкриха за 24rodopi отлично осведомени източници от движението

„Няма никакви основания, че този пореден опит би бил успешен”, това пък каза Местан за участието в изборите на партията на Касим Дал и Корман Исмаилов. Председателят на ДПС посочи, че винаги е имало опити за създаване на ДПС – сурогати, които се прицелват в избирателите на ДПС. Местан не е притеснен и от евентуална конкуренция между него и Цветан Цветанов в Кърджали, дори каза, че той му е твърде удобен като опонент. “В демокрацията не може да има запазени територии. Собствено, г-н Цветан не би ме притеснил като опонент в Кърджали. Ще ме улесни. Твърде е удобен”, посочи той.

Що се отнася до това дали почетният председател Ахмед Доган ще бъде кандидат за депутат за 42-то Народно събрания, сегашният председател каза, че има много силни номинации за него.

“Решението ще е негово. Възможно е и да не се кандидатира”, каза Местан. Той изтъкна обаче, че знае със сигурност за друг човек, който досега се въздържал да се кандидатира или ако го е правил, се е въздържал да полага клетва – Бойко Борисов. “Този път не само, че ще се кандидатира, а мога да се хвана на бас, че ще застане чинно, за да положи клетвата си на народен представител, защото има защо. Може би се нуждае от статута на народен представител”, каза Местан.

hard admin

*

Top