Водач на листата на Кунева в Кърджали – известен общественик от централата на партията

Авторитетна личност от централата на партията на Меглена Кунева ще води кандидат-депутатската листа на “Движение България на гражданите” в Кърджали. Това разкриха за 24rodopi от формацията, която все още не е обявила областният си координатор.
За региона ще отговаря Найден Зеленогорски, който е избран за член на предизборния щаб. Бившият кмет на Плевен вече е направил предложение за лидер на партията в Кърджали, който ще бъде втори или трети с листата.
“Две трети от кандидатите за депутати в листите на “Движение България  на гражданите” за 42-то Народно събрание ще бъдат нови лица, които досега не са участвали в парламентарни избори. Една трета от всички кандидати ще бъдат жени”. Това обявиха на пресконференция в столицата председателят на движението Меглена Кунева и организационния секретар Калин Томов. Те представиха критериите, по които ще бъдат съставени листите на партията за предстоящите на 12 май избори.
“Всеки може да бъде издигнат за кандидат, стига да отговаря на следните  условия: да няма принадлежност към Държавна сигурност и Българската народна партия, да приема устава, ценностите и предизборната платформа на движението, да има добро име в обществото, да е доказал качества за работа в екип и са има принос за публичния образ или организационното укрепване на “Движение България на гражданите”, посочи Томов. Той коментира, че в листите ще се набляга на новите лица, защото именно с  тази идея е била основана партията – да се освежи българският политически живот. Според него гражданските квоти не вършат работа, както са доказали подобни формирования около бившия президент Георги Първанов. Той беше категоричен обаче, че не могат да се изключат и хора с доказан опит и авторитет. По думите на Кунева комбинирането на нови лица и опитни политици е силен мотив за младите хора да се включат в политиката, а опитните политици да подготвят ново поколение лидери.
Меглена Кунева посочи, че “всеки приличен и работлив човек, който се ангажира с ценностите на “България на гражданите”, има политическо бъдеще в движението”.

—————————————————————–
Супер коли на супер цени в най-новия сайт за коли в България!

hard admin

*

Top