„Воеводите” са отлични пътешественици, рибари и готвачи

 Серия от изяви направиха „воеводите” от Електрониката в Кърджали. Участниците в клуб „Кътчетата от Родопите, които малко познаваме” представиха със снимки своите походи до различни природни, културно-исторически и архитектурни забележителности в региона.

Младите рибари от клуб „Риболовно хоби” вече втора година опознават в детайли техниката на любителския улов на едра риба–шаран, бяла риба, щука, толстолоб. В своя презентация от клуба разказаха за всичко, което са постигнали по различните водоеми в региона. Чрез своето хоби те се научават да ценят и опазват околната среда.
За пореден път младите кулинари от ателие “Европейска и азиатска кухня” в Професионалната гимназия по електроника „Капитан Петко войвода” представиха своята изложба. Докато миналата година участниците приготвяха ястия само от българката национална кухня, тази година те имат предизвикателството да се запознаят и приготвят здравословни храни от европейската и азиатската.
Младите готвачи бяха се постарали усърдно при подбора и приготвянето на вкусотии, с които да нагостят своите гости и съученици. Всичко това личеше по отрупаната маса с различни ястия от подбрани рецепти, а гостите останаха много доволни.
hard admin

*

Top