„Воеводите” с отличия от няколко национални конкурса

За пореден път учениците от ПГЕЕ ,,Капитан Петко войвода” в Кърджали показаха знания в различни области и завоюваха призови места.
Единадесетокласникът Венцислав Иванов участва и зае трето място в Националния конкурс за Православна поезия и проза на тема ,,Христос Воскресе-радост донесе”-2014г. организиран Община Бургас и Сливенската митрополия. Неговото есе бе отличено след десетки творби  на участници от цяла България. То акцентира на „топлината, щастието, положителните емоции, който носят великденските празници и ценността на християнските добродетели”.
Венци не е единственият участвал през последният месец в национални конкурси.
Всички негови съученици от 11 клас – специалност „Компютърна техника и технологии” със засилено изучаване на английски език участваха в национален  конкурс на издателство „Клетт” за изготвяне на табло на английски език на тема „Градът на бъдещето”. Учениците получиха сертификат за участие, а петима от тях  Антон Мингов, Венцислав Иванов, Джанер Мюмюн, Танер Ибрам и Ашкън Халил  са отличени с дипломи за достойно представяне и успешно приключил етап от конкурса. 
Успешно се представи още един ученик на ПГЕЕ -Сонер Mехмед от 10 клас, който участва в Национално състезание по информационни технологии и визуални изкуства „Аз мога – тук и сега” в Девин. Състезанието е насочено към учениците, които са с изявен интерес от една страна в областта на информационните технологии, а от друга притежават творчески заложби. Сонер участва в категория „Презентация” и се представи успешно. В категорията се състезаваха 80 участника.
Има още една награда, с която могат да се похвалят учениците от Електрониката. Неотдавна приключи и националния конкурс-викторина ,,По пътя на Бедреддин” за ученически текстове, рисунки и мултимедия, организиран от КПД ,,Родно Лудогорие”. В него седем ученика – Алтай Тахир, Георги Чернев и Фахри-хан Емин, Сонер Тунжер и Ертан Хамза, Валентин Вангелов и Онур Сали получиха грамоти за активно участие и парични награди. На специално тържество наградите им бяха връчени от директора на ПГЕЕ инж. Петко Кушлев.  
„Воеводите” участват в още няколко конкурса и с нетърпение очакват резултатите от тях.
hard admin

*

Top