Военен "А 7 Корсар" пламна на 4 км от Маказа, ниско летящите самолети над Кърджали са учебни (снимки)


Военен самолет “А 7 Корсар” пламна на около 4 километра от Маказа тази сутрин и се разби в покрайнините на Комотини. Пътуващи за плажовете в Северна Гърция нашенци наблюдаваха спасителната операция.
“Два самолета са прелитали в района на Нимфея, най-близкото до България село. Единият започнал да пуши и паднал в района, който е между граничния пункт “Маказа” и Комотини”. Пилотът се казва Спирос Созос. Машината е летяла в посока от Нимфея към Комотини, пилотът е предотвратил разбиването на самолета в града”, предаде от Комотини кореспондентът на 24rodopi.com Аспасия Димас.
Според неофициални източници, машината пламнала на около 4 км от Маказа, а се е разбила на около 15 км от границата. “28-годишният пилот започнал да източва горивото, за да не допусне голям взрив при падането на самолета. След още 10-ина км полет, машината паднала преди Комотини”, предаде нашият кореспондент.

Ще припомним, че преди месеци подобни прелитания пак имаше над Кърджали. През последната седмица много кърджалийци алармират, че самолетите прелитат ниско над жилищните сгради в града край Арда и стряскат живущите. Полетите са с учебна цел, поясниха осведомени източници.
Според разказите на местни жители пилотът край Нимфея е катапултирал с парашут. По-късно стана ясно, че той е жив и е настанен в болница.
Самолетът обаче още не е открит. Все още не са известни и причините за катастрофата. Засега се предполага, че става въпрос за повреда в двигателя.
Машината “А-7 Корсар” е участвала в тренировъчен полет заедно с още един изтребител.
24rodopi.com

Очаквайте подробности
hard admin

*

Top