Военни машини на “Цариградско шосе”

Mashina1

Военни машини се движат по “Цариградско шосе”, в посока Орлов мост, съобщи нашият читател Иво Божков. Кадрите, които можете да видите по-долу са заснети от Живко Вълов около 16:20 ч днес.

На тях се вижда как седем тежкотоварни военни машини и ескорт от 7 коли на Военна полиция се намират в момента в отсечката между хотел “Плиска” и Орлов мост.

Преди минути OFFNews се свърза с Министерството на отбраната. От там съобщиха, че това са бронирани джипове на Военна полиция. Машините са познати като “пустинни котки”.

Министерството на отбраната ще използва техниката за охрана на мероприятието пред паметника на Васил Левски по повод отбелязването на 140 г. от смъртта на Апостола, съобщиха от пресцентъра на военното ведомство. Оттам уточниха, че става въпрос за рутинно изваждане на техниката.

Междувременно един от лидерите на протестиращите Янаки Ганчев обяви по-рано днес, че демонстрантите, които ще се съберат днес в 18:30 на езерото “Ариана”, ще се отправят към паметника на Васил Левски. Планът е мирно шестващите да се  поклонят пред Апостола.

 

hard admin

*

Top