Войната за ОЦК продължава! Хората на „Хармони 2012“ обвиниха Валентин Манев в „забавяне на заплатите на работниците“

Изпълнителнителният директор на ОЦК АД Валентин Манев е подал нова жалба, с която цели поредното забавяне на разплащането със своите кредитори.
Това се казва в съобщение до медиите на PR-агенция „Янев и Янев”, която обслужва „Хармони 2012″.
Пред Окръжен съд – Кърджали Манев обжалва направеното от съдия изпълнител разпределение на постъпилите суми от принудителната продажба на хижа „Акация” и движими вещи от нея (хижата е актив на ОЦК АД).
С тази жалба де факто и де юре Валентин Манев връзва ръцете на съдия – изпълнителя, който не може да пренасочи получените суми към кредиторите – работниците на бившия ОЦК, твърдят от компанията, която придоби повечето активи на Валентин Захариев.
„Целта на жалбата на Манев – забавяне на плащанията към работниците, се потвърждава и от факта, че тя не отговаря на законовите изисквания и е формално неоснователна, защото към нея няма приложен документ за платена държавна такса. Това е известен юридически трик, с който се цели печелене на време.
Друг е въпросът, че един от кредиторите на ОЦК АД е офшорната компания „Уолдроп инк”. Така се оказва, че зад длъжник и кредитор стои един и същи човек и това е г-н Валентин Захариев. Задкулисните игри в ОЦК АД очевидно не спират, но за съжаление, те са най-вече в ущърб на работниците”, се казва още в съобщението.
hard admin

*

Top