Война на Захариев и ПИБ за цинкосъдържащите продукти на стойност 100 милиона лева

ОЦК на Валентин Захариев и дружеството от кръга на Първа инвестиционна банка (ПИБ) – “Хармони 2012”, водят война за цинкосъдържащи и оловносъдържащи полупродукти, които могат да се ползват за суровина. Стойността им възлиза на около стотина милиона лева. По документи се водят на акционерното дружество ОЦК. Според изпълнителният директор на ОЦК Валентин Манев, “Хармони 2012” иска да сложи ръка на планините от суровина на площадката на завода, без да ползва законови методи.
Както първи 24rodopi писа, на 10 юни „Хармони 2012″ спряха достъпа на служители на ОЦК до административната сграда. По този начин фирмата на банката сложи ръка върху 60-годишния архив на комбината.
От ОЦК-АД все още държат двадесет души на щат и шестима на граждански договор, които обслужват бивши работници и готвят финансови отчети,тъй като ОЦК- АД е публично дружество на фондовата борса.
От „Хармони 2012″  лишават от възможности за контрол върху камарите от суровина техните собственици, твърди Манев. Той вече е сезирал Районна прокуратура за самоуправство на “Хармони 2012”.
Вчера пък от „Хармони 2012″ обявиха, че Захариев иска да превземе отново комбината с незаконни методи.
От ОЦК-АД заявяват категорично, че ще си търсят правата в съда. Те ще направят и инвентаризация на собствените си активи на площадката на предприятието.
Съдебната битка ще отложи за неопределено време плановете за пускане на цинковия завод. Не е изключено също в скоро време дружеството ОЦК-АД да бъде обявено в несъстоятелност.
hard admin

*

Top