Волейболен шеф точи пари от депото в Кърджали!?

Фирмата, която обгрижва сметището е с девет запора
Една от най-големите фирми на скандален шеф на волейбола в страната продължава да обгрижва депото за битови отпадъци край Кърджали.
Припомняме, че „Сиконко билдинг” успя да спечели няколко проекта по различни европейски програми. Изпълнението на единия от тях – за изграждането на депо за битови отпадъци в Кърджали по програмата ИСПА на стойност 14 млн. евро, беше спрян от правителството на ГЕРБ заради съмнения за завишени стойности на дейностите по проекта.
Договорните отношения между екоминистерството и консорциума обаче продължават, научи 24rodopi, с тази разлика, че… от „Сиконко билдинг” са спрели плащанията си към партньорски фирми. Общо девет дружества са блокирали сметките на фирмата, а от „Сиконко билдинг” дори са пробвали да се разплатят с една от тях, предлагайки поставените фургони на депото, които обаче се оказали общинска собственост.
Освен като един от шефовете на волейбола, името на собственика нашумя още повече след скандал през 2005 година с оглавявания от него приватизационен фонд „Сиконко холдинг”. С ликвидирането на холдинга, в него потъват боновете от масовата приватизация на 12 хиляди акционери. През 2005 г. част от акционерите го обвиняват, че източва дружеството чрез свои фирми, и се опитват да извадят него и сина му от управителния съвет на “Сиконко холдинг”. Имало е и съмнения за неправомерно вписани акции в негова полза като твърденията на съдружниците му тогава бяха, че той притежава около 39% от акциите, а не както е вписано в книгата на акционерите повече от половината.
По случая беше сезирана прокуратурата, но до истината така и не се стигна. Като резултат обаче холдингът, който притежаваше капитал от около 16 млн. лв. и по твърдения на хора от съвета на директорите тогава с нетна печалба за 2004 г. от 12 млн. лв. беше ликвидиран, а по-голямата част от активите му се вляха в дъщерни дружества.
В същото време пък скандалите във волейбола се редуваха един след друг. Припомняме, че суперзвездата Матей Казийски се отказа да играе в националния отбор именно поради факта, че ръководството на федерацията продължава да е в същия състав.
hard admin

*

Top