Волен Сидеров – най-важният човек в България, май 2013-та

Волен Сидеров е най-важният човек в България към 17 май 2013-та. Така ще бъде през целия май, че е по-нататък.

Пускаш телевизора – Сидеров, ровиш из информационните агенции в Интернет – Сидеров, влизаш в кафенето – Сидеров, бабите в парка даже за Сидеров си говорят.

Между обръщането на палачинката и еволюцията в българската политика май много разлика няма, и днес, мразеният преди два мандата от всички партии, е най-желан за другар в политиката. Дори Николай Бареков (водещ в една телевизия), който преди време щом зърнеше лидера на „Атака” изстрелваше обидни епитети сякаш е зърнал „чичо си Адолф”, сега всеки ден интервюта му взима.

А какво ли не говорят душманите воленови (завистници такива)!

Вчера в политическите среди консумираха слуха, че от ГЕРБ попитали лидера на „Атака” каква е цената му за подкрепата за съставяне на правителство на малцинството. „10 милиона в офшорна сметка”, се чуло тихо в ушенцето на контактьора (Какво ли, аджеба, знае Сидеров за милионите на Борисов!?). Казват, че „неформалните преговори” са съставяне на кабинет на „Борисов” започнали и приключили преди пресконференцията на ГЕРБ, на която Бойко Борисов „удари голяма четка” на единствения враг на Сидеров към този момент – лидера на Националния фронт за спасение на България и собственик на телевизия „СКАТ”.

Всъщност, дори да беше вярно това за 10-те милиона, факт е, че ГЕРБ плюс „Атака” правят 120 депутати. Ами, ако 121-ият депутат се окаже по-голям парламентарен пазарджия, колко ли ще станат милионите? Как да плащаш за недовършен имот!?

Вратата на ГЕРБ за Сидеров вече е затворена. По другия вариант – за тайна подкрепа на правителство на БСП и ДПС, пак валят официални и неофициални тълкувания на стъпките сидерови.

Не е необходимо да има коалиция, скрепена с подписи и целувки пред камери. Към 120-те гласа на БСП и ДПС най-лесно е да се „добавят” отсъствията на Волен Сидеров и Деница Гаджева, да речем, по време на важни гласувания в Народното събрание. Хем моралните победители на тези избори ще управляват със 120 гласа, хем и „Атака” ще си остане опозиция.

 

24rodopi

hard admin

*

Top