Всеки трети клиент на НАП в Кърджали – за изясняване на здравен статус

Всеки трети клиент, посетил офиса на НАП в Кърджали от началото на годината  досега, е дошъл за изясняване на здравния си статус. Това показва анализ на най-често търсените услуги в офиса на приходната агенция. С настъпването на лятната ваканция за студентите, учащи извън България и отпускарския сезон за работещите зад граница, много българи се връщат от чужбина и бързат да проверят и възстановят здравно-осигурителните си права.
36 894 клиенти са били обслужени по различни поводи в НАП в Кърджали през последните шест месеца. 11 368  от тях са посетили офиса именно, за да изяснят здравния си статус и да се информират за здравните осигуровки, които дължат.
НАП напомня обаче, че тази проверка бързо и безплатно се прави и в интернет, което би спестило на гражданите време и средства да идват на място в салоните за обслужване.
В електронната страница на приходната агенция, на адрес https://inetdec.nra.bg/freesrvinfo.html са публикувани електронните услуги със свободен достъп, осигурени от НАП. За тях не се изисква електронен подпис и могат да се ползват по всяко време на денонощието. Такива са „Справката за здравноосигурителния статус”, която се извършва само с въвеждане на ЕГН на лицето и „Здравноосигурителния калкулатор”, който след задаване на периода с неплатени вноски, изчислява автоматично дължимите суми и за стари периоди.

—————————————————————–
Изкусителни и секси на плажа с банските на Adidas,Arena,Puma,Roxy,Speedo в магазини SportDepot! Виж тук

hard admin

*

Top