ВСС се събира за казуса „Жасмина” – кърджалийското решение

Комисията за етика и корупция разглежда мотивите на съда

Висшият съдебен съвет ще разгледа на специално свое заседание казуса на родопчанина Севдалин Чандъров. Това е уверил председателят на комисията по етика, превенция и корупция към ВСС Ясен Тодоров бащата от Неделино, заяви пред 24rodopi.com Чандъров.
Припомняме, че мъжът започна гладна стачка пред Окръжния съд в Кърджали след решение на магистратите да дадат попечителството над 8-годишната му дъщеря на майка й-румънската гражданка Андрина Веронику. След това протеста си Чандъров продължи пред сградата на Висшия съдебен съвет в столицата, където бе арестуван и по думите му – бит от полицай. „Спрях гладната стачка защото здравословното ми състояние не е добро. След случая с ареста кръвното ми е 200 на 120, притеснявам се да не получа инсулт. Подадох жалба срещу полицая, адвокатът ми също подготвя дело срещу служителя на МВР”, категоричен е Севдалин Чандъров. Веднага след като ВСС разгледа случая му той ще бъде уведомен за решението. По думите му е възможно делото да бъде върнато в Кърджалийския окръжен съд за ново разглеждане. Същевременно от две неправителствени организации готвят протест пред сградата под мотото „Справедливост за Жасмина”. „Бях си в Неделино за няколко дни. Не искам да казвам на детето за битката, която отново водя, за да не се разстройва. Тя вече се радва и на първата си шестица по математика за тази учебна година”, допълни Чандъров.
Припомняме, че главоболията за него започват преди пет години, когато майката на Жасмина заминава за Испания, а точно тогава двегодишната им дъщеря постъпва в болница. Година и половина по-късно румънската гражданска неочаквано иска развод от българския си съпруг и преустановява контактите с дъщеря си.
Сега майката получава родителските права от Окръжния съд в Кърджали, след като веднъж те вече са присъдени на бащата от Златоградския районен съд.

24rodopi.com

hard admin

*

Top