Всяка седмица 10 ТИР-а с каучукови изделия потеглят от Кърджали за 200 автомобилни завода в Европа, Америка и Китай

Към момента в „Теклас – България” работят около 500 души от региона и се очаква с изграждането на третия завод работните места да бъдат над 700. Това обяви директорът на дружеството инж. Метин Дениз по време на Деня на отворените врати.
По думите му компанията всяка седмица изнася по 10 ТИР-а с готова продукция за 200 завода на водещи автомобили в Европа, Америка и Китай.
Десетки гостуваха в завода за производство на каучукови и пластмасови изделия „Теклас България” в Деня на отворените врати. Сред тях бяха кметът на община Момчилград Акиф Акиф и заместникът му инж. Мехмед Фахри, кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, председателят на Общинския съвет в Кърджали Раиф Мустафа, както и делегация от турския град Текирдаг.
Гостите имаха възможност да видят пречиствателната станция на завода, която е от най-модерен тип на стойност над  150 хил. евро. От ръководството на „Теклас България” заявиха, че разчитат предимно на квалифицирани работници от региона, като около 35-40% от тях са от община Момчилград.
Акиф Акиф изрази готовност за съдействие на инж. Метин Дениз при нови инвестиционни планове, надявайки се предприятието да увеличи значително работния си капацитет през следващите години.

—————————————————————–
Подарете едно незабравимо изживяване за 29 лв. в хотел Рила, Боровец

hard admin

*

Top