Второто посегателство над офиса на ДПС стана часове преди посещението на лидера Лютви Местан

Бахри Юмер: Политическото безсилие води до политическо насилие!

„Политическото безсилие води до политическо насилие”, заяви председателят на областния предизборен щаб на ДПС Бахри Юмер по повод нападението с камъни на офиса в центъра на Кърджали.
Както вече 24rodopi писа, стъклата на предизборния щаб са били счупени в нощта срещу понеделник. Неизвестни са хвърлили камъни и избягали.
Сигнал до полицията за вандалската проява е подаден около 08.00 часа сутринта. Това е второ посегателство над местния офис на Движението от началото на предизборната кампания. Няколко дни след нейния старт, прозорците с лика на Лютви Местан бяха изписани със спрей „Мрете” и „Мръсни турци”. Второто нападение пък стана часове преди посещение на лидера на Движението в региона.
Офисът се намира на 10 метра от служебния вход на дирекцията на полицията. Въоръжената охрана се намира от другата страна на сградата, където е официалният вход на дирекцията.
„Подобна вандалщина имаше и в началото на предизборната кампания, когато върху плакат на ДПС, залепен пред щаба, се появиха обидни надписи. Тогава сезирахме МВР и поискахме дежурен полицай да обикаля района около щаба”, заяви председателят на ОбС на ДПС в Кърджали Мухаррем Мухаррем.
hard admin

*

Top