Въведено е частично бедствено положение в три ивайловградски села

Кметът на Община Ивайловград Диана Овчарова обяви частично бедствено положение на територията на селата Ленско, Соколенци и Меден бук. Това стана със Заповед №281/27.06.2018 г.

Бедственото положение е въведено заради отнесена пътна настилка и образувани големи дупки по пътните артерии към селата. В района на село Соколенци се е образувал пролом с дълбочина около половин метър и дължина около 25 метра. В близост до селото е зейнала и голяма дупка с ширина 2 метра и дължина около 50 метра. В Заповедта се посочва още, че причина за повредите по пътя е в големия водосбор в района на тези села. В Ленско е нарушено и водоподаването.

Със Заповедта си, кмета на Ивайловград възлага на работна група да предприеме конкретни мерки за овладяване на кризисното положение, за да бъдат ограничени последствията и ликвидирани щетите от така създалата се сложна обстановка.

Срокът на бедственото положение е до отпадане на обстоятелствата, предизвикали въвеждането на бедственото положение. Контролът по изпълнението на Заповедта се осъществява лично от кмета на Ивайловград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap