Възможно е Шинаси Сюлейманов да стане депутат

Има вероятност председателят на Общинския съвет в Кирково Шинаси Сюлейманов да стане народен представител, ако лидерът на ДПС Лютви Местан приеме офертата на Пламен Орешарски и стане вицепремиер.
Това разкриха за 24rodopi източници от ДПС, запознати с водените преговори за съставяне на кабинета „Орешарски” и с проекто-листата на движението за назначения в изпълнителната власт.
Интересното е, че Шинаси Сюлейманов е под номер 7 в кандидат-депутатската листа на ДПС в 9-ти Кърджалийски многомандатен район. Движението спечели три мандата в региона. Заемащите 4-то, 5-то и 6-то места – Салиха Емин, Неджми Али и Мукаддес Налбант, най-вероятно ще заемат постове в изпълнителната власт. Почти сигурно е, че момчилградчанката Налбант ще бъде зам.-министър на образованието.
Салиха Емин щe заеме важна позиция в земеделско министерство, а джебелчанинът Неджми Али – в министерството на отбраната.
Затова, ако Местан приеме да е вицепремиер, а предложенията на ДПС за другите трима бъдат одобрени от БСП, мястото на лидера в парламента ще заеме Шинаси Мехмедов Сюлейманов.
hard admin

*

Top