Върбица, Крумовица и Арда ще стават по-страшни довечера и утре

По-значими повишения на нивата на реките Върбица и Крумовица се очакват късно на 29 октомври и на 30 октомври 2012 г., предупреждават от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).  Очаква се преминаване на високи води по река Арда.
Ще припомним, че НИМХ обяви червен код за валежи в област Кърджали. Очакванията са за значителни валежи – над 40 – 50 л/кв.м, на места в областта над 60-70 л/кв.м. Ще духа силен вятър от юг-югозапад, достигащ скорост 12 – 15 м/сек и пориви – до 18 – 20 м/сек.
Министерството на околната среда и водите активира 24-часов режим на работа на Оперативното звено за предотвратяване на опасности от вредното въздействие на водите и изпрати предупреждение до Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи и областните управители за повишено внимание към сложната метеорологична обстановка в поречието на река Арда и притоците й Върбица и Крумовица и територията на областите Хасково и Кърджали.
Няма прогнозни данни за необходимост от предупреждение на съседните ни страни по Конвенцията за опазване на трансграничните водни течения и езера.
hard admin

*

Top