Върховният съд отказа 24 000 лева обезщетение на репресиран от Крумовградско

Репресираният по тоталитарно време крумовградчанин Шукри Сюлейман няма да получи исканите от държавата 24 000 лева, отсъди Върховният административен съд.
Лидерът на изселническата организация BAHAD е получил обезщетение от държавата, но поискал допълнителни пари за въдворяването му в Североизточна България по време на “Възродителния процес”. В продължение на 24 месеца и 23 дни той бил далече от родния край.
Както вече 24rodopi.com писа, Административният съд в Кърджали отхвърли искането на репресирания родопчанин, който сега живее в Турция.
Сюлейман смята да заведе дело срещу България в Европейския съд за правата на човека в Страсбург. Това вече е направил предишният шеф на BAHAD Ешреф Кахраман, който се провали на всички съдебни инстанции в България с иска си за 200 000 лева. Както вече 24rodopi.com писа, той стана жертва и на неподготвени адвокати.
Ще припомним, че Шукри Сюлейман настояваше и България да му изплати внасяните в продължение на 15 г. осигуровки. Първоначално бе отправил искане до НОИ да му се изплатят направените осигуровки по времето на социализма. От  кърджалийския офис му отговориха, че няма закон по който да го направят. Той заведе дело в Окръжния съд, което загуби. Върховният съд потвърди решението на кърджалийските магистрати.
hard admin

*

Top