В акцията на „Перперикон”: Учениците в Миладиново събраха 46 чувала с отпадъци

Всички ученици от основно училище „Христо Ботев” в село Миладиново с голям ентусиазъм и желание откликнаха на поканата на Асоциацията по туризъм „Перперикон” за пролетно почистване. Не само ученолюбиви и талантливи, но и трудолюбиви и работливи, децата събраха 46 чувала боклук, напълниха контейнерите и показаха как най-добре може да се опази родната природа.

Проявата съвпадна и със започналата от община Кърджали организация за честване на Деня на Земята. Разликата е, че този път учениците разшириха и разнообразиха дейността си.
Презентацията посветена на Деня на Земята и опазването на околната среда събуди изключителен интерес. Учениците почерпиха опит от сродни учебни заведения от страната и обогатиха знанията си по тази тема. Оформеният кът на природата привлече вниманието не само на учениците. Изградените седем работни групи освен, че окопаха съществуващите цветя и декоративни храсти, но засадиха нови дръвчета и цветя. Учениците с радост споделят, че райската им градина, сътворена с техния труд, успокоява и вдъхновява детската душа и стимулира трудовото възпитание и активност.
Докато училищният двор винаги се поддържа чист, приятен и уютен, сега акцентът беше насочен към почистването на района около училището и улиците на селото, като по този начин успяха да се ангажират хора извън персонала на училището. Голям интерес предизвика разделното събиране на боклука.
Сред малките природозащитници с особена активност се отличиха Берай Нермин, Гюкан Севгин, Анъл Метин и Гюзде Шенол от първи и втори клас. Мелек Шабан и Талят Неждет от трети клас, Емре Юмер и Ердай Митев от четвърти клас, Хюлия Али и Аслъ Садула от пети клас, Мелтем Мехмед и Тайсун Насуф от шести клас, Джанер Феим, Идриз Орхан, Аслъ Мерием и Мерт Ерхан от седми и осми клас, които получиха поощрителни награди.
Ръкавиците и чувалите бяха осигурени от Асоциацията по туризъм „Перперикон”-Кърджали.
hard admin

*

Top