В Езиковата заработи клуб „Млад спасител”

12 осмокласници от Езиковата гимназия се включиха в Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна-21 век”, на който Кърджали бе домакин.

Мисията на този единствен по рода си фестивал е да се покажат най-новите филмови и телевизионни продукции на екологична тема. Акцентът на тазгодишното издание беше широка информираност на населението и учащите се не само за екологичните проблеми, но и за поведение и действия в кризисни ситуации.
Проведе се практическо обучение за реагиране и справяне в критични ситуации, природни бедствия и аварии. Екип на пожарна безопасност демонстрира пред учениците погасяване на пожар при горящ автомобил, придружен с пътен инцидент; откриване и извеждане на пострадали от земетресение. Оказване на Първа помощ при тези ситуации демонстрираха ученици от 11 клас на ГПЧЕ „Христо Ботев”, членове на Българския младежки червен кръст.
Осмокласниците пък присъстваха на обсъждането на резултатите от практическото занятие. Училището получи образователни материали, които ще се използват при обучението в клуб „Млад спасител”, създаден по проект УСПЕХ. 
 
 

—————————————————————–
Специална оферта в хотел Арбанаси за зимния сезон

hard admin

*

Top