В Езиковата избират личност на годината

Личност на годината избират в Езиковата гимназия. Изборите са при строг ред, както е парламентарния вот. Има си избирателна комисия, има бюлетини, урна и номинирани. В гласуването участват както учениците, така и преподавателите. Както подобава на истински вот, те се подписват в изборни списъци.

Изборът на личност на годината в Езиковата гимназия е традиционен. Първоначално се правят номинациите. Номинираните са в четири категории –  „Спорт”, “Интелект”, “Талант” и “Социално ангажирана личност”. Всеки випуск излъчва свой представител. Така от осми клас са номинирани Михаела Димитрова за постижения в тениса на маса, Слави Тодоров с изяви с английски език, Олджай Кахраман за представяне на театралната сцена и Росица Черкезова. Имената и портретите на номинираните са поставени на табла над избирателната комисия. Всеки може да види и се ориентира за кого да гласува.

Избирателната комисия в състав Моника Кривошапкова, Гергана Тодорова, Хюлиа Юсеин консултира съученици и преподаватели как да упражнят вота си. Изборите ще приключат в понеделник. Награждаването на победителите в отделните категории ще стане в дискотека “Де лукс”. Статуетките ще връчи председателят на Ученическия съвет Узай Кабакчъ.

„Номинираните са млади хора които заслужават. Те са далеч от чалга-културата. Предложенията от техните випуски са справедливи. Вотът ще бъде напълно правдив. Всеки ученик в гимназията има шанс да бъде личност на годината. Така подготвяме младите хора за живота. Те трябва да се научат да избират можещи и знаещи”, заяви директорът на Езиковата гимназия Йорданка Чавдарова.

Георги Кулов

hard admin

*

Top