В Езиковата определиха най-страшната тиква за Хелоуин

В Езиковата гимназия в Кърджали отбелязаха с ефектно карнавално парти празника Хелоуин – Деня на Вси Светии. Честването на този ден се превърна в традиция за елитната гимназия. Организатори на събитието бяха учителите по английски език в учебното заведение, както и асистент-преподавателят, стипендиант на фондация Фулбрайт Ирма Кочер.
Те споделиха, че по време на подготовката за празненството, освен с атрактивните костюми, децата са се запознали с историята около празника и традициите на древните келти.
Поради огромния интерес и старание, актовата зала на елитната гимназия бе превърната в място, където новоприетите ученици от английските паралелки да дефилират и да покажат на какво са способни, щом пуснат в действие своето въображение и фантазии. Празнично украсена със страшни маски, тя побра всички желаещи да отпразнуват празника.
На партито бяха проведени атрактивни “хелоуински” игри: „Танцуващият стол”, „Мумията”, „.Ядене на кисело мляко на сляпо, Балансиране на пинг-понг с лъжица и мн. др. Освен игрите, бяха проведени и състезания за най-майсторски издълбан тиквен фенер, най-атрактивен костюм, най-добър танцьор и най-впечатляваща тематична рисунка. С невероятните си костюми, много настроение и музика, учениците се впускаха в забавните начинания с много ентусиазъм. Вещици, вампири, дяволчета, мумии и други приказни герои се надпреварваха в състезанията за бързина, съобразителност, сръчност, смелост и знания.
Организаторите раздадоха на всички присъстващи лакомства, а за победителите от игрите имаше и специални награди.
Учебният ден донесе много настроение и положителен заряд за малки и големи.
hard admin

*

Top