В Електрониката събират пари за децата в Сомалия

Учениците и учителите от ПГЕЕ „Капитан Петко войвода” в Кърджали организират благотворителна акция в полза на децата от Сомалия под надслов „Без вода – няма живот”. Тя е част от дейностите по проект „Miteinander statt nebeneinander”, по програма „Коменски”, който „воеводите” реализират съвместно с още пет европейски страни.
Такива акции организират и останалите училища включени в проекта. Формата и получателят на събраните средства бяха определени съвместно от всички партньори по време на общата среща в Полша в края на месец септември.
Учениците се запознаха с нерадостния живот на хората в Сомалия и с факта, че те нямат достъп до чиста питейна вода, което води до много заболявания и смърт. Учениците от всички страни проявиха съпричастност към сомалийските деца, които са принудени да изминават по много километри няколко пъти на ден, за да пренасят вода.
В седмицата от 18 до 22 ноември в училището бе организиран дарителски кът. По време на срещата в Полша „международния клас” подбра и подготви клип за живота на децата в Сомалия. Той е преведен на български език и се прожектира във фоайето на гимназията. Учениците се отнесоха с голяма съпричастност към проблемите на сомалийските деца и участват активно в събирането на средства за тях.
На срещата в Италия, която ще се проведе през месец януари следващата година, всички партньори ще представят своите благотворителни акции и събраните пари ще бъдат предоставени на фондация, организираща благотворителни акции за Сомалия.
Набирането на средства ще продължи и тази седмица. Всеки желаещ да подкрепи каузата, може да се включи. Екипът и учениците, работещи по проекта са на разположение за допълнителна информация и подробности.

—————————————————————–
Кино Арена пуска билети с намаление за постановките от Кралската опера

hard admin

*

Top