"В и К": Без вода в Кърджали от 8 часа в четвъртък до 8 часа в петък заради строителни дейности! След ремонта ще намалим загубите на вода и риска от аварии

Водоподаването в Кърджали ще бъде преустановено от 8 часа на 5 декември до 8 часа на 6 декември в няколко района на областния град и околните населени места.
“Без вода ще останат централната и старата градска част, кварталите „Боровец”, „Байкал”, „Студен кладенец”, „Възрожденци” , ниските зони на кв.”Веселчане” и селата Царевец, Калинка, Сипей, Панчево, Зимзелен, Пропаст, Седловина, Жинзифово”, съобщиха от „В и К” в Кърджали.
Причината за спирането на водата са строително-монтажни работи на довеждащия водопровод от резервоар 13 000.
От “Водоснабдяване и канализация” ООД – град Кърджали уточняват, че след ремонта ще се подобри не само водоснабдяването на населението, но и сигурността на движението по пътя Кърджали-Енчец. Ще бъдат намалени загубите на вода, свързани с постоянните течове на водопровода, породени от лошото му техническо състояние. Изпълнението на проекта ще предотврати риска от спиране на питейната вода на Кърджали при възникване на аварийна ситуация за дълъг период от време.

Преди 10 дни Министерството на регионалното развитие предостави средства в размер на 386 700 лв. за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на Кърджали – II етап. С тях ще се реконструира водопроводът на ул. „Климент Охридски”, който е част от довеждащия водопровод за Кърджали, Момчилград и повече от 30 села.

hard admin

*

Top