В Крумовград направиха лятно училище за малчуганите

Голямо предизвикателство за децата от подготвителните групи и техните родителите  бе новата форма на занимание – лятно училище в Крумовград. С разнообразни дейности, много игри и екскурзии, 2 месеца деца от подготвителните групи на ОДЗ „Митко Палаузов” и ЦДГ „Юрий Гагарин”, разпределени в 4 групи, имаха възможността да съхранят и доразвият придобитите умения в детската градина преди да постъпят в училище. Услугата „Допълнителна подготовка за равен старт в училище” е по проект „Предоставяне на интегрирани социални услуги за деца и родители в община Крумовград” по проекта Социално включване. Сформираните групи от по 15 деца в двете детски градини в града се ръководят от дългогодишните педагози Калина Баткова и Росица Милева и младите, но сърцати и амбициозни медиатори Айше Идрис и Милена Мишева.
Със средства от проекта бяха осигурени безплатна закуска и учебни помагала за всяко дете. Подсигурен бе безплатен транспорт за желаещите да се възползват от услугата от селата Горна Кула и Вранско.
Наред с веселите игри, интересните срещи и конкурси, незабравимо за децата и за техните родители ще остане пътуването до Етнографската сбирка в момчилградското село Батковци, където бъдещите първокласници получиха награди за участието си в лятното училище.
Екипът по проекта вярва, че първата сериозна крачка в помощ на бъдещите първокласници е направена, постигайки основната цел, заложена в проекта-преодоляване на затрудненията в изучаването на български език и осигуряване на възможност за равен старт в първи клас в смесени училища, чрез занимания в съответствие с предпочитанията на децата.
24rodopi.com
hard admin

*

Top